Παλούκι
Παλούκι
Παλούκι
PrevNext

copyright © 2014

  

Παλούκι

To Παλούκι βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Διαθέτει την κοντινότερη παραλία η οποία χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης από τη δεκαετία του 1970.

Το μήκος της είναι περίπου 2 χλμ. από Βορρά προς Νότο και την Ανατολή προς τη Δύση, η περιοχή είναι περίπου 3 έως 4 χλμ ². Ακουστή παράπλευρη περιοχή η παραλία της Κουρούτας η οποία διαθέτει επίσης εστιατόρια, μπαράκια και τουριστικές επιχειρήσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Το Παλούκι έχει αρδευτικές τάφρους μέσω των οποίων λαμβάνει νερό για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μία σύνδεση με ένα μεγάλο υδραγωγείο 1 χιλιόμετρο βόρεια για σκοπούς ύδευσης.

Μεγάλο μέρος της περιοχής είναι από κυπαρίσσια και τα άλλα είδη των δασών και ελαιώνες, καθώς και τα βοοειδή και ορισμένες καλλιέργειες.

Η πλειονότητα του πληθυσμού ζει από το 2000 και με αυξανόμενους ρυθμούς από τον Τουρισμό και τις γεωργικές εκμεταλλέυσεις. Το Παλούκι (Ελληνικά, Σύγχρονη: Παλούκι, Καθαρεύουσα:-ον-on), παλαιότερης: o βρίσκεται 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας περίπου 74 km (παλιά: 76 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Πάτρας και 24 χλμ. βορειοδυτικά του Πύργου.

Το 2001 είχε πληθυσμό 218 μόνιμους κατοίκους.

Η γραμμή του ΟΣΕ είναι 3 χλμ ανατολικά, καθώς και ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στον Καρδαμά.

Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη αξιοθέατα, όπως η αρχαία Ολυμπία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας με τις σημαντικότατες εκθέσεις.

Πλησίον του Παλουκιού μπορείτε από το λιμάνι της Κυλλήνης να πάρετε το πλοίο για Κεφαλονιά.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή στο Παλούκι Ηλείας.

UpDown